Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

5.5.2010

Ulkoilmaa


Eilen oli erilainen työpäivä. Kevätretkeksi kävelimme ympäri Helsinkiä, ainakin 12 km. Ei siinä mitään, nähtiin paljon sellaista, mitä ei normaalisti huomaa ja muutenkin oli ihan hauskaa. Sää vaan ei suosinut. Maanantaina paistoi aurinko, tänään paistoi aurinko. Eilen ei paistanut. Aamupäivän satoi räntää ja lunta, iltäpäivällä "pelkkää" vettä. Tunnin verran oli sateetonta välissä. Mulla oli melko hyvät varusteet, kunnon sontikka, vettä pitävä takki ja kumisaappaat. Kumisaappaat piti jalat mukavasti kuivina, mutta ne ei todellakaan ole kaupungin kadulla kävelyjalkineet. Sen seurauksena toinen takakäpälä kipeytyi perusteellisesti. (Tänään ei ole tehnyt kauheasti mieli kävellä mihinkään.) Kävelyn päätteeksi nautittiin iso kupillinen kahvia Arabiassa työkaverin kanssa.


Kuvasin paljon säästä huolimatta (178 kuvaa) :o. Mukana oli vain pikkukamera, koska järkkärin kuivana pitäminen sateessa olisi ollut liian haasteellista. Hämärääkin oli, mutta kamera selviytyi yllättävän hyvin. Paljon mielenkiintoisia juttuja oli ja kuvia sekä työmielessä että omaksi iloksi tuli. Hankaluus oli, että aina juutuin kuvaamaan jotain mielenkiintoista johonkin, ja olin miltei koko ajan joukon viimeisenä. ;) Välillä piti vain räiskäistä kuva äkkiä, rajaamiseen ei oikein ehtinyt keskittyä. Osa kuvista toimii silti, osa oli ihan vinossa (eikun kuvankäsittelyä kehiin seuraavaksi). Päivän kuvat siis eilistä satoa.


Raitisilmamyrkytyskin taisi iskeä myös. Kotona illalla ei ajatus raksuttanut eikä mikään muukaan, lähinnä lojuin telkkarin ääressä puolityperässä tilassa. ;)

Tänään töiden jälkeen siirreltiin puita ja risuja. Maanantaina kaatoi metsuri pihalta kolme koivua, kaksi lahoavaa ja yhden muuten väärään paikkaan kasvanut. Kaataja lupasi tullee hakemaan oksat myöhemmin, meidän hommamme oli kasata ne autopaikan viereen valmiiksi odottamaan. Ensin siitä piti tietysti raahata pöllit pois, että sen risukasan sai siihen samaan paikkaan. Tänäänkin on siis saatu raitista ilmaa. Näitä työn tuloksia ehkä kuvina huomenna.

Ei kommentteja: