Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

22.6.2010

Näinkin voi käydä

Käyn säännöllisesti hammaslääkärissä. Siitä huolimatta voi käydä huonosti. Hammaslääkärissä olen valitellut pitkään vihlovaa hammasta, mutta siellä ei kuulemma ole mitään vikaa ollut. Viime viikolla Tallinnassa alkoi leukaa särkeä. Koska olin reissussa ja hammaslääkärit eivät ole lauantaisin töissä, päätin pyrkiä pakeilleen vasta maanantaina. Särkylääkkeillä pärjättiin. Lauantai-iltana alkoi poski turvota, joten sunnuntaina soitin päivystykseen heti kun voin. Päsin sinne aamupäivällä. Hampaassa kuolio ja tulehdus sen alla. Hetken pohdintaa aloitetaanko juurihoito, vai poistetaanko kokonaan. Aloitettiin juurihoito. Antibiootit kainaloon ja varaamaan seuraavaa aikaa hoitoon.

Tänä aamuna aamukahvilla työkaverit kauhisteli, että poski on kasvanut entisestään. Varmistelin sen vielä pariin kertaan, ja hyökkäsin soittamaan päivystykseen, niinkuin oli sunnuntaina käsketty. Päivystys huokaili täyttä jonoa, mutta lupasi tunkea minut johonkin väliin, jos menisin niin pian kuin suinkin. Matkaan siis. Nopeasti pääsinkin sisään eikä siinä muu auttanut, kuin hammas ulos. Ihan kunnolla joutui lääkäri parka töitä tekemään, että sen sai pihalle, mutta samalla tuli sitten sitä märkääkin pois, että jos tämä tästä nyt kääntyisi paremmaksi.

Nyt on ihan pihalla-olo. Ajantaju heittää, rouskutan buranaa ja katsele telkkaria (talletettuja mutta toistaiseksi katsomattomia ohjelmia.) Vasta miehen tullessa kuuden maissa kotiin huomasin jääneeni ilman päiväkahviakin. Ilmankos on vielä hieman sekopäisempi olo. ;)

Lueskelen blogeja telkkarin katselun lisäksi, mutta ajatus on niin tahmea, ettei paljon komentteja irtoa. Voisi olla viisainta levätä huominenkin, varmuuden vuoksi kävin peruuttamassa aamuksi sopimani palaverin, kun siihen olisi tänään pitänyt valmistella asiat.

Harmittaa, mutta näin näköjään saattaa käydä, vaikka yrittää pitää huolta hampaistaan. Kävi nimittäin ilmi, ettei hammaslääkärilläni ole tarpeeksi tarkkaa kuvaussysteemiä, josta olisi näkynyt tämän tapaiset jutut. Käykää ihmiset hamamslääkärissa ja vaatikaa jatkotutkimuksia muualla, jos ei omalta lääkäriltä löydy tarpeeksi tarkkaa kuvaa. (Pahimmassa tapuksessa nimittäin saa suonensisäisen antibioottihoidon sairaalassa, onneksi ei sinne asti jouduttu, ainakaan vielä.)

Hauskaa Juhannusta kaikille!

Lomaan on vielä vähän aikaa, mutta katsotaan nyt, millä tiheydellä jaksan sitä ennenkään bloggailla. Lomalla saatan heittää kommentin tai pari, jos innostun. Hyvää kesää kaikille, joka tapauksessa.

2 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Aikamoinen kauhukertomus. Toivottavasti hoito osuu nappiin ja leuka paranee pian. Hyvää lomaa ja kiitos vierailuista puutarhalla. Nautitaan.

morso kirjoitti...

Rva Pioni, näitä sattuu, vaikka yrittää välttää. Nyt alkaa olla parempi olo, kun pitkästä aikaa olen nukkunut tarpeeksi. Lepään tämän päivän vielä kunnolla, niin eiköhän se tästä.