Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

6.6.2010

Sunnuntainen sairaalareissu

No olipa sunnuntai. Aamupäiväni kului ruohonleikkuussa. Miehen laittaman ruoan jälkeen läksin kaivelemaan kukkapenkkiä. Päämääränä tilaa niille särkyneille sydämille ja pikkusydämille. Ensimmäisillä ei ole kotia ja toiset on istuttettu ihan hassuun paikkaan, josta siirrettiin yksi pensas pois. Siinä kaiveltavassa kukkapenkissä on ainakin yksi kanto haudattuna (on siis epämääräinen keko, eikä tasainen penkki). Aikani kaivelin ja poistin rikkaruohoja ja kotiloita. Pikkumörkö tuli hakkaamaan halkoja.

Aikamme ähellettiin omiamme, sitten tuli hakkuupaikalla ensin hiljaisuus ja sitten ähkäisy: kirves meni varpaaseen. Verta tuli ihan riittävästi. Komensin uhrin ulkokautta etuovelle, itse ryntäsin sisäkautta ja kaappasin kaapista sidetarpeita. Paineside kinttuun (siis ensin haavataitos haavan päälle ja sitten iso nippu haavataitoksia kaksinkerroin taitettuna päälle ja ideaalisiteellä napakasti kiinni). Autolla päivystykseen.

Päivystys ohjasi ensin meidät aikuisten puolelle, ennen kuin huomasivat, että 15 v kuuluu vielä lasten päivystykseen. ;) Rullasin hänet sitten pyörätuolillaan sinne (ssairaalasta lainattu). Joka paikassa hoitajat katsoi, että ei vuoda pahasti. Kun lääkäri avasi tekemäni paketin, niin vuotihan se ihan runsaasti. Olin aika ylpeä pikaisen sitomukseni pitävyydestä.

Kirves oli onneksi terävä, joten haava oli siisti. Aika monta tikkiä tuli riviin. En laskenut, mutta ainakin viisi. Siististi meni haava umpeen. Nyt täytyy ottaa vähän aikaa rauhallisesti. Ensimmäinen siteen vaihto tehdään tiistaina. Onneksi, niin voidaan tehdä se yhdessä ennen kuin herra häipyy musiikkileirilleen. Joutuu siellä ruinaamaan sitten sikäläisestä terveyskeskuksesta tikinpoiston.

Päivystyskeikan jälkeen en enää osannut ryhtyä pihatöihin. Leivoin työkaverilta saaduista raparpereista piirakan ja pilkoin loput pakastimeen. Kuvaa ei saa piirakasta, kun toisen kameran johto jäi töihin ja Keiju häipyi toisen kameran kanssa johonkin iltaa kuvaamaan.

Pikkumörkö otti tapahtuman huumorilla. Puudutus sattui eniten ja kaveri vaan naureskeli, että onneksi ei ollut kumisaapas jalassa, kun se olisi todennäköisesti kumminkin mennyt rikki, niin nyt säästyi saappaat.

Että sellainen säpinäsunnuntai meillä.

Ei kommentteja: