Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

24.9.2010

LomapäiväNuohoojan käynnin kunniaksi pidän lomapäivää (pesten pyykkiä ja kuivaten omenoita).

Tein kierroksen myös pihalla. Kärpässieniä riittää kukkapenkissä. Jotain muita sieniä nurmikolla. (Yritin tunnistaa niitä viime syksynä, kyseessä on joko joku huikaisevan herkullinen tai sitä muistuttava tappavan myrkyllinen laji. Kompostiin päätyvät kaikki.)

Kukkaruukussa tapahtuu kummia. Gladiolukset ovat lykänneet nuppuja. Eivät viitsineet kesällä kukkia, mutta nyt sitten henkensä hädässä koittavat ehtiä vielä. Pisimmälle ehtineestä erottaa jo, että olisi ollut punaiset kukat. Hoh. Viitsiiköhän noita enää pitemmän päälle yrittääkään. Taisi viime vuonna käydä samalla tavalla.


Toivottavasti viikonloppuna on hyvä sää. Nurmi kaipaa leikkuuta, sienet kompostoria. Sahattavaa ja haloiksi pilkottavaa on vielä jäljellä ja pihakalusteet saanee pakata säilöön. Ei taida tulla niin lämmintä, että ulkona enää ruvettaisiin syömään.

2 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Minäkin lopetin gladiolusten kasvatuksen tähän kesään. Heikko sato suureen työmäärään nähden. Torilta saa niitäkin kauniina isoina kimppuina.

morso kirjoitti...

Rva Pioni, tämä on minulle mysteeri. Edellisen kotimme pihalla kukkivat ihan ahkerasti kohtuullisella vaivalla, muttä täällä ei millään. Mutta nyt siis ei onnistu, ei millään. Että jotain muuta ensi vuonna.