Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

3.9.2010

Pyhän Laurin siunauskappeli
Helsinki Open -tapahtuman yhteydessä pääsi tänään tutustumaan uuteen Pyhän Laurin siunauskappeliin (Vantaalla) kappelin suunnitelleiden arkkitehtien opastuksella. Väkeä oli paljon, joten yleiskuvat jäi sisällä ottamatta. Mutta olin kyllä vaikuttunut. Nostan hattua sille, miten hyvin nuoret suunnittelijat olivat osanneet eläytyä surun ja hautajaisrituaalin luonteeseen. Lisäksi arkkitehtien, kuvataiteilijoiden, kalustesuunnittelijan ja maisema-arkkitehtien työ sulautui yhdeksi harmooniseksi kokonaisuudeksi.

Menkää ihmeessä käymään, jos vain saatte tilasuuden. Siis muutenkin kuin hautajaisiin. On se niin hieno.

Argh. yksi kuvista ei kertakaikkiaan millään lataudu. :(

3 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Melkoisen vaikuttavalta rakennukselta näyttää. Varsin upea on tuossa kolmannessa kuvassa oleva vesiallas, jossa on kiviä.

morso kirjoitti...

Nasti, samanlainen vesiallas on sekä ison (kuvassa) että pienen kappelin sisäänkäynnin yhteydessä. Talveksi ottavat veden pois, mutta hieno oli. Tykkäsin siitä, että tilasta toiseen siirrytään jonkin välittävän tilan kautta. Toi vesiallas on siirtymä puistosta eteisaulaan.

Pystyraita hoikentaa! kirjoitti...

Hyvä ehdotus, että kannattaa mennä katsomaan muutenkin kuin hautajaistilaisuuteen, surunsa keskellä kun ei välttämättä ihanuutta huomaakaan.

Kotiseurakunnan kappeli kun on, niin kaipa tuonne tie vie, kun vähän itselleen aihetta suosittelee.